середа, 13 квітня 2016 р.

6 батьківських помилок на творчому занятті з дитиною

1 ПОМИЛКА: хочу результату, задоволення від діяльності -  на другому місці.  Дуже часто ми, батьки, маємо мету - як би то навчити зліпитинамалювати того котика таким, щоб його всі відразу впізнали. Чи листівочку зробити такою, щоб не соромно показати комусь. А дитина - вона просто творить...
2 ПОМИЛКА: я знаю, як це робиться. Рідко хто з нас має професійну підготовку в творчій галузі. Але часто ми уявляємо себе знавцями - як і чим малювати, які є форми і передачі їх в мистецтві...  Інтернет допомагає з ідеями для дитячої творчості. Це ж добре. Але якби ще ми не "хворіли педагогічними припадками", бо тими крайнощами часто забираємо в дітей можливсть створити свій власний підхід до творчості. Може, наступна креативна ідея належить саме комусь з наших, "недовчених", які не дочули, як і чим увесь світ малює...
3 ПОМИЛКА: зовсім не займатися творчістю. Це не про лінивих батьків. Часом ще здається, ніби рано, "нічого не розуміє", а часом - "рве той папір", вимащує себе і все довкола. Шкода, бо то завжди досвід.
4 ПОМИЛКА: заняття однотипними видами творчості. Поряд з малюванням і ліпленням, є ще складання казок, оформлення їжі, створення букетів зі всього, з чого можна, підбір одягу (собі чи мамі)...   І спів. І фокуси, і спроби пародіювати. І макіяж, і фотографія.
5 ПОМИЛКА: постійно пропонувати щось нове, не даючи можливості насолодитись попереднім. Тут все просто - просто в міру, і все.
6 ПОМИЛКА: настирливо пропонувати той різновид творчості, який дитині не цікавий. Здається, що може бути сумнішим? А є і таке - це коли пропонувати те, що не цікаве і вам самим...   Варто бути уважними до себе, до свого батьківського чуття. Робити те, що любиш, і любити те, що робиш.

Немає коментарів:

Дописати коментар