вівторок, 2 серпня 2016 р.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ? Дієва техніка "ощасливлення" себе

Ми часто думаємо про те, що робить нас нещасливими. І від усвідомлення цього точно не стаємо щасливішими, швидше, навпаки. Незалежно від того, хочемо ми думати так або інакше, це відбувається з нами - все повторюється по колу: думки, висновки, аналіз.
Так відбувається тому, що в нашому мозку вже є виставлена, "напрацьована" доріжка нейронів, об'єднана раніша певною думкою, враженням - приємним або неприємним. Нейрони (клітини головного мозку) не живуть кожна своїм окремим життям, а гуртуються і взаємодіють. Такий зв'язок нейронів можливий завдяки нашим думкам, рухам (особливо дрібній моториці) та іншим імпульсам. Яскраве враження, інтенсивна подія - і об'єднання нейронів крупніше. Так і з негативними об'єднаннями - подія давно в минулому, а ланцюжок нейронів працює... і чуємо думки "все погано", "однаково нічого не вийде"...
Хороша новина в тому, що ми вже давно знаємо - ми здатні змінювати такі ланцюжки, створюючи нові, "успішні", спокійні. Думка сама по собі, звичано, не матеріальна, а от нейронні зв'язочки - цілком біологічні і фізично існують. Тобто, схема цілком реальна. Наше завдання - трансформувати думку з допомогою матеріального образу. Технік - багато, але є одна дієва і проста.
Потрібно взяти 21 дрібненьку деталь (горошинки, бісер, камінчики і т.п.) і 3 чисті листки А4. Робота виконується на самоті і в тиші. 4 етапи.
1. Визначте у словесній формі вашу проблемну ситуацію. З допомогою деталей (яких 21) створіть на аркуші картинку - довільної форми, але щоб символічно відображала сформовану думку. Проживіть її, цю створену картинку.
2. Роз'єднайте сформований малюнок на 2 аркуші - довільно розкиньте детальки, стовріть з них хаос. Проживіть створену реальність протягом 5-7 хвилин.
3. На 3 аркуші з'єднайте детальки в бажаний символ, що дотичний до проблемної ситуації, яку визначали на 1 етапі. Не поспішайте, але і не створюйте знову хаос - нехай все буде осмислено, щоб ви розуміли символізм і посил створюваного. Проживіть картинку протягом 10-15 хв., при потребі - змінюйте і вдосконалюйте до найбільш задовільного результату.
4. Спробуйте, зосередившись на утвореній картинці, словесно передати зміст. Буде щось подібне до афірмацій, настанов, лозунгів, правил. При бажанні - пропишіть їх на 3 аркуші, поступово приираючи деталі.
P.S. У вашому мозку приблизно стільки ж нейронів, скільки зірок у нашій галактиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар